welkom op mijn site
Home » Over Mijzelf

Laat ik mij even voorstellen,

Mijn naam is Trijntje Schoppen en woon in het pittoreske Amerongen op de mooie Utrechtse Heuvelrug samen met mijn 4 katten en 2 mopshondjes.

Vroeger heb ik altijd 2 europeesche korthaar poezen gehad,maar zijn beiden vergiftigd!!!Hoe kan iemand zoiets doen!!! en probeer de dader maar eens te traceren.

Ik ben daar zo kapot van geweest,en heb daar zo veel verdriet om gehad,dat ik jaren geen poes meer durfde aan te schaffen.

Maar het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan,en miste op een bepaald ogenblik toch de aanwezigheid  de liefde en gezelligheid van katten.

Na mijn scheiding en het uit huis vertrekken van de kinderen werd het toch wel erg stil om mij heen,wat mij heeft besluiten toch weer op zoek te gaan naar katten.

Mijn voorkeur ging toen toch uit naar raskatten,maar welk ras??? Dus heb ik mij eerst in boeken  op internet en op show's verdiept in verschillende halflanghaar rassen.

Uiteindelijk ben ik helemaal gevallen voor de Maine Coon,om zijn robuuste uiterlijk,zachtaardige karakter,aanhankelijkheiden verdraagzaamheid.

In 2009 heeft mijn eerste Maine Coon zijn opwachting  gedaan,maar 1 poes vond ik toch wel eenzaam voor haar omdat het toch wel zeer sociale katten zijn die graag in gezelschap verkeren van soortgenoten,dus heeft een tweede poes haar intrede gedaan,en ben ik vanaf die tijd heeft ook bij mij het Maine Coon virus toegeslagen.

Daarna is stilletjes aan de wens gekomen om eens een nestje te fokken.

Maar omdat ik het gezonde voortbestaan en karakter van de Maine Coon hoog in het vaandel heb staan,heb ik mij eerst ter dege verdiept in het ras,de kenmerken het uiterlijk ,karakter,gezondheid en ziekten,genetica en afstammingen.

In de loop van de jaren zijn er nog een poes en een kater bij gekomen.

Ik heb mij daarna ingeschreven bij Mundikat en als lid aangemeld bij RMC.

In 2011 eindelijk besloten een kleine cattery op te zetten,en na aanvraag gelijk geaccepteerd.

Ik beoog niet meer dan 1 nestje per poes per jaar fokken,en als cattery toch kleinschalig blijven,zodat ik ze alle liefde,aandacht en zorg kan geven die zowel de volwassen katten als de kittens nodig hebben zonder  daarbij de rasstandaard,karakter en gezondheid uit het oog te verliezen.

Alle fokdieren zijn getest op erfelijke en besmettelijke ziekten,en ik werk met een ondertekende koopovereenkomst,met voor de fokker en koper duidelijke afspraken.

Daarnaast ben ik druk doende geweest een website te maken,en hier is het begin!